Wat is Biodanza?

Wat is biodanza

Biodanza is je opnieuw verbinden met het leven.

Met jezelf, de ander en de natuur. Ontdek je kracht, je zachtheid, je levensvreugde en jouw unieke mogelijkheden.

Kom dansen, dans het leven, met alles wat er is, dans jouw leven!

Het zijn eenvoudige oefeningen, die iedereen kan maken. Het dansen helpt je om in het moment te leven. Door het dansen en de oefeningen kom je in contact met je kracht en je zachtheid, je plezier en tederheid, dat neem je mee naar het dagelijkse leven.

Het versterkt de verbinding met je eigen identiteit, je ziet meer en meer je eigen talenten, net zo goed als je die van een ander ook gaat zien, ieder zijn eigen talenten en kwaliteiten. Bij biodanza vieren we de uniciteit én de diversiteit.

Je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde nemen toe. Er komt ruimte voor nieuwe perspectieven, nieuwe oplossingen en inspiratie om met dagelijkse situaties om te kunnen gaan.

Tegelijkertijd hebben de dansen een diepe ontspannende werking op je lichaam waardoor je algemene gezondheid verbetert. Je voelt dat je meer energie hebt en ook wanneer rust nodig is.

Biodanza gebruikt muziek, beweging, expressie en een gevoel van saamhorigheid om onze mogelijkheden wakker te maken. Het is heerlijk om te doen, soms dans je alleen en dan weer met de groep.

 

Wat is het doel?

Het doel van biodanza is om je terug te brengen naar een manier van leven waarin het leven zelf centraal staat.

Als het leven centraal staat, dan staan waarden als aandacht, vriendschap, liefde delen, plezier beleven, expressie geven en menselijke groei bijvoorbeeld centraal.

Door jouw deelname aan biodanza help je je eigen leven en dat van anderen positief te veranderen.

Zoek je algemene informatie? kijk op www.biodanza.nl