Meer informatie

Meer informatie

Wat doet Biodanza?

Biodanza is een effectieve manier om weer in balans te komen.

We beginnen een les met actieve dansen / oefeningen die je vitaliteit en vreugde stimuleren.

In de tweede helft worden de dansen / oefeningen rustiger zodat je lichaam kan ontspannen en nieuwe energie kan opdoen. Tijdens de workshop praat je niet, zodat je hoofd even rust krijgt en je je lichaam de kans geeft en om nieuwe positieve ervaringen op te doen.

Na een tijd op regelmatige basis deel te nemen aan een biodanza groep, zul je merken dat je leven op een positieve wijze verandert. Je krijgt meer zelfvertrouwen, je voelt je lekkerder in je vel en je bent beter in staat liefdevolle relaties te onderhouden.

Biodanza gebruikt beweging, muziek en contact met elkaar om dit te bereiken.

De vele mogelijkheden die in jou zitten, worden al dansend wakker gemaakt in het groepsproces door het hier en nu intens te beleven.

We noemen dat vivencia. Deze momenten van intensiteit kunnen op verschillende manieren worden ervaren: in jezelf: fysiek, emotioneel, in de beweging, verbonden met anderen in de groep of door het contact met de natuur.

Waarom biodanza?

Stress is een deel van ons leven geworden en dat laat zich in veel vormen zien, zoals vermoeidheid, irritatie, angsten, slapeloosheid of bijv. depressie 

Hoe vaak leven we niet met allerlei verplichtingen en taken. Er moet steeds meer en alles moet sneller, waardoor je steeds een race tegen de klok houdt.

Wat gebeurt er met onze gevoeligheid die ons vertelt wanneer we rust nodig hebben of meer beweging, die ons vertelt wanneer we warmte en menselijk contact nodig hebben?

Wat gebeurt er wanneer we kennis en verstand ophemelen en zo onze verbinding verliezen met de kern van dingen en met alles wat leeft.

Biodanza streeft er naar deze tendens om te keren, zodat we bij onze lichamelijke ervaring en gevoeligheid terugkomen.