Vijf lijnen van vivencia

5 lijnen

In Biodanza kennen we 5 levensgebieden, kwaliteiten, die we al dansend wakker maken

Vitaliteit is het leven met energie tegemoet kunnen treden en een goede balans vinden tussen actie en rust. Het is belangrijk om vitaal te zijn zodat je kunt uitreiken naar wat je nodig hebt en kunt uitreiken naar je verlangens in het leven en dit ook kunt manifesteren, soms geeft je ziekte je minder energie en minder mogelijkheden. Bij biodanza ga je steeds weer op zoek naar wat er mogelijk is in plaats van wat niet mogelijk is.

We creëren een relatie, een moment, een toekomst. Creativiteit is hoe je leeft en leven creëert voor jezelf en anderen. En hoe je steeds nieuwe oplossingen vindt voor dagelijkse problemen.

Als we anderen ontmoeten, hebben we de vaardigheid nodig om genegenheid te geven en te ontvangen. Empathie maakt dat je je kunt verplaatsen in een ander. Affectiviteit is onze natuurlijk mogelijkheid tot liefhebben en genegenheid ervaren.

Seksualiteit hoort bij het leven, het is levensenergie! In Biodanza wordt dit deel op zachte wijze herontdekt. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes vastgehouden wordt of streelt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit zal substantieel toenemen. Seksualiteit begint bij het verlangen en plezier ontdekken en dat weer wakker te maken in je zelf.

Transcendentie is het moment waarin je jezelf overstijgt en je verbindt met het grotere geheel. Het is openen naar het totale menselijk potentieel, maar ook het intense gevoel dat we een zijn met de natuur.